Employer branding

Teeling petfood

Verder komen dan die proeftijd.
Teeling Petfood

Gaaf, hoe kan ik solliciteren?

Teeling Petfood is een diervoederfabrikant met verschillende vestigingen en fabrieken in Nederland. Voor veel organisaties geldt dat het lastig is om aan technische mensen te komen. Die uitdaging is voor Teeling Petfood niet anders, alleen hadden zij nog een extra uitdaging. De medewerkers die via recruiters werden aangedragen, kwamen regelmatig de proeftijd niet door. Hoogste tijd voor een andere aanpak.

De openstaande functies.

Teeling Petfood

Kern en de positionering.

Teeling Petfood had de positionering richting potentiële klanten goed op orde. Een duidelijk verhaal en een goede bedrijfsomschrijving. Echter, die communicatie werd ook ingezet richting potentiële medewerkers. Zonde, want een medewerker spreek je anders aan dan een nieuwe klant. De eerste stap was om Teeling Petfood anders te omschrijven en de onderscheidende kracht te bepalen. Een stukje omdenken dus.

Activatie.

Toen de merkessentie stond als een huis, gingen we aan de slag met de vacatures. We ontwikkelende nieuwe templates, gooiden de hele indeling op de schop en maakten de communicatietoon een stuk persoonlijker. 

We spraken de huidige medewerkers in eenzelfde functie en gebruikten hun omschrijving van de functie als input voor ons concept. Ze zochten namelijk niet zomaar een monteur, maar een echte MacGyver. Deze televisieheld uit de jaren negentig gebruikte huis-tuin-en-keukenspullen om zichzelf uit benarde situaties te redden. 

En precies dat werd ons haakje voor een eerlijk verhaal. In de vorm van een blog gaven we een realistisch inkijkje in de functie. Want soms moet er een machine gemaakt worden, maar zijn die onderdelen net niet voorradig. Dan moet er een brandje geblust worden, maar dat doen ze wel in een fijn team. Daarbij werken ze in een organisatie met korte lijnen en waar je altijd je verbeteringen en ideeën kan voordragen. Veel pluspunten, maar ook een aantal minpunten dus.

En dat was precies het succes van deze aanpak. Liever een eerlijk verhaal vooraf dan dat er gouden bergen worden beloofd, die tijdens de proeftijd niet blijken te bestaan. 

“Door het herschrijven van de vacatures maar ook het inkijkje in de werkdag van een technisch medewerker, ontvingen we na maanden van radiostilte eindelijk weer sollicitaties!”

Bianca van der Haar – HR-medewerker bij Teeling Petfood

Nog zo'n case lezen? Bella Ciao.

Een nieuw horecaconcept waarbij er voor alle afdelingen personeel gezocht werd, midden in een lockdown. Dan moet je wel creatief zijn!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Afspraak maken

Je kan ons mailen, bellen of WhatsAppen, maar het liefst drinken we gewoon een kop koffie met je.

Contactgegevens

info@buroaangenaam.nl

Harderwijkerweg 141
3852 AB Ermelo