Contentmarketing - Buro Aangenaam
Collega's

Aangenaam! Meet Leonie (of meet Leo juist wél) 

Ik was rustig aan het werk bij mijn vorige werkgever toen Emie ineens in mijn DM - op LinkedIn ;-) - slidede. Ze werkte bij een start-up, gericht op employer branding, en was op zoek naar versterking. Of ik een keertje koffie met haar wilde drinken. Zo geschiedde. Lees hier Leonie haar hele verhaal.

Ik was rustig aan het werk bij mijn vorige werkgever toen Emie ineens in mijn DM – op LinkedIn 😉 – slidede. Ze werkte bij een start-up, gericht op employer branding, en was op zoek naar versterking. Of ik een keertje koffie met haar wilde drinken. Zo geschiedde. En terwijl ik dit typ – ruim een jaar later – zit ik achter mijn bureau op het kantoor van Buro Aangenaam in Ermelo. Emie zit tegenover me, mét koffie. 

Terug naar de start 

Of ik ruim een jaar geleden op zoek was naar een andere baan? Nee, niet eens. Ik had een leuke baan als content marketeer (recruitment) bij een fijne werkgever met een leuk team. Vanuit stages en mijn eerste ‘grote mensen baan’ heb ik altijd alleen bij semi-overheid gewerkt, dus ik was nieuwsgierig naar de bureauwereld.

Buro Aangenaam was daarom een uitgelezen kans. Een start-up die – toen nog – uit zes personen bestond. Meegroeien met het bedrijf dus, wat ook zeker gebeurd is. Op mijn eerste werkdag hadden we vier opdrachtgevers, wat inmiddels vervijfvoudigd is. En dat niet alleen, het team is ook nog eens verdubbeld in het aantal collega’s. 

Aangename wissel 

Ik kwam bij een multinational vandaan, waar alles in beton gegoten is en processen en protocollen vrijwel vaststaan. Het was daarom schakelen dat bij Buro Aangenaam veel nog vrij stond – en staat. Herken je de zin “veel ruimte voor eigen inbreng” in vacatureteksten? Eentje waarbij ik me altijd afvraag hoeveel daarvan waar is. Maar oprecht, als je bij Jeroen, Paul, Willeke of Lammert (mijn aangename werkgevers) iets opgooit of inbrengt, wordt het al bijna op hetzelfde moment geregeld. Hoe cliché ‘de lijntjes zijn kort’ ook klinkt, het is wel zo. Ook een pluspunt is dat mijn wilde ideeën en flauwe woordgrappen altijd – oké, meestal – gewaardeerd worden. 

Aangename opdrachtgevers 

Een combinatie van strategie, content creëren, communicatie én data was een van de redenen dat ik de overstap naar Buro Aangenaam wilde maken. Maar ervaring opdoen als consultant hoort ook zeker bij dat rijtje. Verschillende branches, verschillende opdrachtgevers, verschillende doelgroepen. Zo sta ik de ene dag in vol ornaat op een bouwplaats van een van mijn opdrachtgevers Foreco, zit ik de andere dag in een restaurant van McDonald’s – nee, (deze keer) niet om te eten  – duik ik de week daarop in de programmeertalen en -codes bij Suneco – of nou ja, ik kijk op een afstandje vol verbazing mee – en loop ik in de werkplaats van Wensink Aangenaam tussen blinkende auto’s. Best heel vet, nu ik er weer bij stil sta. En vervelen zit er ook zéker niet bij!  

Naast dat ik graag creatief bezig ben met content en campagnes, is die positioneringsfase voor mij erg interessant. Ik vind het boeiend om verschillende drijfveren van medewerkers te horen. Daarnaast kunnen bepaalde zaken heel vanzelfsprekend worden als je langer bij een bedrijf werkt. Als externe kun je dan júist de verhalen en onderscheidende krachten naar boven halen die eigenlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn als je denkt. Ik ben ervan overtuigd dat bij ieder bedrijf die mooie verhalen en onderscheidende krachten er zijn. Je moet ze alleen ‘even’ zien te ontfutselen. 

Aangename werkgever

Had ik al gezegd dat mijn werk(gever) aangenaam is? En niet alleen dat, het is ook gewoon erg leuk met alle collega’s. We werken hard, maar hebben net zoveel plezier. Zo staan alle uitjes voor dit komende jaar al in mijn agenda geblokt.

Denk je na mijn betoog ‘dit lijkt me wel wat!’, dan kun je me altijd appen (via de WhatsApp-functie rechtsonder) voor vragen over mijn werkzaamheden, of om – net zoals ik met Emie heb gedaan – een kopje koffie of thee te drinken. En je weet nu hoe dat afgelopen is ;-). 

Dit bericht delen

Bakkie doen?

Je kan ons mailen, bellen of WhatsAppen, maar het liefst drinken we gewoon een kop koffie met je.

Contactgegevens

info@buroaangenaam.nl

Harderwijkerweg 141
3852 AB Ermelo