Employer branding

Suneco

Geen marketingtaal a.u.b.
Contentmarketing - Buro Aangenaam

Het vraagstuk.

Suneco is een IT-bedrijf; moeten we nog meer zeggen? 😉 Ze zijn net als vele bedrijven in de IT-branche (en ook daarbuiten) op zoek naar developers. Developers die doodgegooid worden met onpersoonlijke InMails op LinkedIn. Hoe krijg je tóch hun aandacht? 

De openstaande functies.

Vacature Employer Brand Marketeer

Wat willen developers?

Geen marketingtaal, dat werd al gauw duidelijk uit de gesprekken met de medewerkers. En die InMails vonden ze ook maar niks. Laat dat nu net het haakje worden voor onze campagne. Met een advertentie waarin we juist zo’n onpersoonlijke InMail toonden, probeerden we de aandacht te grijpen van de developers. 

Nadat ze op de advertentie klikten, werden ze naar een artikel geleid waarin we lieten zien hoe het nu écht is om bij Suneco te werken. Ja, ook de minder leuke dingen. Vervolgens kreeg de groep die hierop doorklikte een advertentie met een checklist te zien. Als ze aan de checklist voldeden, pasten ze perfect bij Suneco en anders mochten ze alsnog komen kennismaken. 

Vorige slide
Volgende slide

Wat de campagne opleverde?

Rond de 40.000 mensen bereikt

923 klikken

Rond de 115.000 weergaven

En ja, de hamvraag hè: hoeveel sollicitanten? We gaan eerlijk zijn: developers zijn een van de lastigste doelgroepen wanneer het op kandidaten werven aankomt. Uit de campagne kwam dan ook één sollicitant – waar we erg blij mee zijn! Verder hebben we wel in totaal 1095 interacties gehad op de campagne en is Suneco dus op een leuke manier top of mind bij de doelgroep. Als een potentiële kandidaat dus de switch wil maken, kennen ze Suneco. 

Na de vacaturecampagne hebben we wel nog meer sollicitanten weten binnen te halen door onze maandelijkse inspanningen voor Suneco. Denk aan: socialmediaberichten plaatsen, interviews afnemen, artikelen hierover schrijven en het promoten van de content. Daarnaast deden we nog een campagne, specifiek gericht op Front-end developers. Lees hieronder hoe dat ging. 

Kopie van Singe Image Ad - Campagne - Sell - Gezocht

Doet deze interface pijn aan je ogen?

Front-end developers zorgen ervoor dat de website er aan de voorkant mooi uitziet en gebruiksvriendelijk is. Om ze te triggeren, maakten we een foeilelijke interface van de werken-bij-website van Suneco bij een van de advertenties. 

Dat kunnen die Front-end developers natuurlijk beter. 
 
Naast deze advertentie maakten we ook advertenties met dingen die je moet weten als je als Front-end developer bij Suneco aan de slag wil. De campagnes leverden samen vijf sollicitaties en een telefoontje op. 

En hoe gaat het nu verder?

Door middel van interne brainstormsessies blijven we op zoek gaan naar haakjes voor vacaturecampagnes. We hebben nog een heleboel in petto voor de developers! En natuurlijk zorgen we er ook voor dat de social media en website bijgehouden blijft met berichten en artikelen. Ben jij heel toevallig een developer? Dan raden we Suneco zeker aan als werkgever. Bekijk hun vacatures.

Afspraak maken.

Natuurlijk mag je ook direct contact met ons opnemen.

Contactgegevens

info@buroaangenaam.nl

Harderwijkerweg 141
3852 AB Ermelo