Personal branding: de kracht van authentieke LinkedIn-berichten

Er is altijd die ene directeur die eigenlijk alles al goed doet. Hij is een marktleider, heeft de juiste visie, en zijn bedrijf loopt top. Maar… LinkedIn? Daar gebeurt nog niet veel. Zonde! Zo ook deze directeur. Totdat hij in juni 2024 besloot het anders aan te pakken en ons inschakelde. En dat was de start van een fijne samenwerking. Hoe wij zijn online aanwezigheid aanpakten? Dat lees je hieronder.
Stap 1: de voorbereiding.
Voordat we aan optimalisaties en de eerste teksten begonnen, bespraken we eerst zijn wensen. We zijn gestart met een paar gesprekken waarin we niet alleen zijn visie bespraken, maar ook praktisch gingen kijken naar hoe we zijn boodschap het beste konden overbrengen. Via een korte test ontdekten we zijn tone of voice. Want gaan we een informele ‘jij’, of een formelere ‘u’ gebruiken? En wat vindt hij van het gebruik van emoji’s? Het moet natuurlijk zo goed mogelijk bij hem aansluiten. We plaatsen immers berichten via zijn account.

Stap 2: een sterke basis.
Met deze input als basis gingen we verder. Het LinkedIn-profiel was niet optimaal. Het voldeed, maar sprak niet aan. Dat moest anders. We gingen aan de slag om zijn profiel beter vindbaar te maken en tegelijkertijd zijn persoonlijkheid meer naar voren te brengen. Geen standaard bedrijfsprofiel, maar één die zijn visie en expertise echt uitstraalde. En daar horen natuurlijk ook nieuwe (profiel)foto’s bij. Weg met die droge, formele foto’s, maar nieuwe frisse foto’s, die laten zien wie hij echt is.
Stap 3: berichten die blijven hangen.
In de maanden die volgden, begonnen we berichten te plaatsen die zijn doelgroep écht aanspraken. We focusten op een aantal specifieke onderwerpen die zijn autoriteit versterken: ondernemerschap, werkgeverschap en zijn brede visie op de branche. Geen wollige verhalen, maar concrete inhoud die zijn netwerk aan het denken zet. Denk aan posts waarin hij zijn eigen ervaringen deelde over de uitdagingen van het ondernemerschap, hoe hij zijn bedrijf liet groeien, en wat hij belangrijk vindt in de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld:
- Werkplezier en werkgeverschap: een post waarin hij het belang van werkplezier in zijn bedrijf benadrukte. Zijn aanpak als werkgever stond daarin centraal en gaf veel van zijn connecties stof tot nadenken.
- Visie op de branche: posts over de bredere ontwikkelingen in de sector. Niet vanuit een ‘kijk eens hoeveel ik weet’-perspectief, maar als een uitnodiging aan zijn netwerk om samen na te denken over de toekomst van de industrie.
- Ervaringen als ondernemer: berichten die zowel de successen als de struggles van het ondernemerschap toonden. Wat werkte, wat niet? Waar liep hij tegenaan en hoe pakte hij dat aan? Dit bracht zijn persoonlijkheid naar voren – niet alleen de succesverhalen, maar ook de menselijke kant van ondernemen.

De resultaten: bereik, impact én interactie.
De resultaten spreken voor zich. Deze aanpak zorgde voor:
- Meer zichtbaarheid: zijn posts kregen aanzienlijk meer bereik. In plaats van een paar likes van zijn vertrouwde netwerk, zagen steeds meer mensen zijn berichten, met hoge pieken in bereik.
- Meer interactie: reacties gingen verder dan de standaard ‘leuk bericht’. Er ontstonden echte gesprekken. Connecties kwamen naar hem toe, zowel online als offline, om te reageren op wat hij had gedeeld.
- Autoriteit en vertrouwen: we transformeren zijn online aanwezigheid naar een duidelijk personal brand. Ook online is hij nu te zien als een autoriteit die niet alleen over zijn vak praat, maar ook echt begrijpt wat er speelt. Bijvoorbeeld met columns op LinkedIn, maar ook met een vast plekje in een vakblad.
En nog een leuke anekdote: hij belde iemand uit zijn netwerk die net een nieuwe functie had. Die persoon zei: “Ik moet jou eigenlijk bedanken.” Een post over werkplezier had hem namelijk doen inzien dat het tijd was om de stap te wagen naar zijn nieuwe baan. Het liet zien hoe de boodschap echt impact heeft gehad op zijn netwerk.

De conclusie: persoonlijkheid > privé
Voor veel CEO’s is het nog een drempel; de gedachte dat ze zeer persoonlijke zaken of gevoelige bedrijfsinformatie moeten delen om zichtbaar te zijn. Maar dat is helemaal niet nodig. Je hoeft niet je hele privéleven bloot te leggen om een sterk personal brand te bouwen. De sleutel is om je persoonlijkheid te laten zien. Geen onzin of wollige taal, maar je échte verhaal. Dat maakt je authentiek.
Wil jij ook jouw personal brand naar een hoger niveau tillen? Begin met het delen van jouw visie, je ervaringen en de dingen die jou als ondernemer uniek maken. Kom je er toch niet helemaal uit? Dan helpen we je graag uit de (personal) brand! 😉
Nog zo'n case lezen? Buitenplaats Het Loo.
Een gloednieuw restaurant op de kaart zetten als culinaire hotspot midden in de natuur – dat is geen kleine opgave. Buitenplaats Het Loo had grote plannen en vroeg ons om mee te denken over hun merkpositionering, content- en marketingstrategie. Hoe dat uitpakte? Met indrukwekkende resultaten in het eerste jaar. Lees de case!
Meer resultaten bekijken.

Een gloednieuw restaurant op de kaart zetten als culinaire hotspot midden in de natuur – dat is geen kleine opgave. Buitenplaats Het Loo had grote plannen en vroeg ons om mee te denken over hun merkpositionering, content- en marketingstrategie. Hoe dat uitpakte? Met indrukwekkende resultaten in het eerste jaar. Lees snel verder!

Bijna de helft van de Nederlanders kwam vorig jaar in aanraking met online fraude. Internet Politie lanceerde de Fraude Scanner, een tool die je hiervoor beschermt. Hoe bouw je vertrouwen op voor een nieuw product? Dat was de vraag waar Buro Aangenaam zich over boog. Met een doordachte strategie en sterke content hielp Buro Aangenaam de Fraude Scanner succesvol op de markt te brengen. Lees de case en ontdek meer!

Met de snelle groei van Docura – specialist in thuiszorg – was er ook een flinke toename van nieuwe medewerkers nodig. Het probleem? De bestaande branding sloot niet goed aan bij de doelgroep: studenten. Tijd voor een fris en creatief concept! Vanuit het DNA van het werkgeversmerk van Docura én afgestemd op de behoeften van studenten, ontstond Poetsbuddy.
Benieuwd hoe we dit concept vertaalden in een wervingscampagne? Lees de case!
Natuurlijk mag je ook direct contact met ons opnemen.
Contactgegevens
info@buroaangenaam.nl
Harderwijkerweg 141
3852 AB Ermelo