Vacatureteksten schrijven.

Hoe schrijf ik een opvallende vacaturetekst die nieuwe medewerkers aantrekt?

Schrijf je al een tijdje vacatureteksten zonder gewenste resultaten? Je wilt natuurlijk effectief je vacatures vervullen door de juiste kandidaten aan te trekken. Een doordachte employer branding strategie is dan essentieel. Dit vormt de basis voor het binnenhalen van het gewenste talent voor jouw organisatie.

Wij helpen je een aantrekkelijk werkgeversmerk te creëren en dit door te vertalen naar impactvolle vacatureteksten die toptalent aantrekken.

Employer branding - collega's in een organisatie binden

Val op als werkgever.

Opvallen tussen al die andere organisaties die óók nieuwe medewerkers zoeken. Dat doen we voor onze opdrachtgevers met opvallende vacatureteksten. Wat jij niet uniek vindt aan jouw organisatie is voor buitenstaanders misschien wél heel tof. Wij gaan op onderzoek uit in jouw organisatie.

De aanpak.

Dit onderzoek bestaat uit input verzamelen van de medewerkers. Wat maakt het nou zo leuk om bij jouw organisatie te werken? En wat niet? Ook dit is belangrijk om te weten om de juiste verwachtingen te scheppen. Dit vullen we aan met relevante trends uit de branche.  Deze input verwerken we in jouw vacatureteksten.

Dit levert het op.

Unieke vacatureteksten vallen op. Dat is wat je wilt, toch? Maar dit is niet het enige, want de hele pagina moet kloppen. Van de gebruiksvriendelijkheid tot de snelheid én de inhoud van het sollicitatieformulier. Wij kijken van A tot Z mee, zodat alles klopt en het de kandidaat zo eenvoudig mogelijk wordt gemaakt om bij jou te solliciteren.

Het belang van een goede vacaturetekst schrijven.

Een goede vacaturetekst is belangrijk voor het aantrekken van talent. Heb je een ‘slechte’ vacaturetekst, dan verlies je aantrekkingskracht op de juiste kandidaten. Of je schept onduidelijke verwachtingen die tot een mismatch leiden. Zonde, want dan moet je wéér op zoek naar nieuwe kandidaten en hen inwerken. Dat kost onnodig veel tijd, geld en energie. Kies dus voor vacatureteksten die jouw Employer Brand weerspiegelen. 

Employer branding - Buro Aangenaam - twee collega's

Zo schrijf je een doeltreffende vacaturetekst​.

Een doeltreffende vacaturetekst is meer dan een opsomming van taken en vereisten. Het is een uitnodigende tekst die een kijkje geeft in jouw bedrijfscultuur. En – dit is echt super belangrijk – de lezer antwoord geeft op de vraag: ‘What’s in it for me?’ 

👉 Begin met het schrijven van een opvallende en aantrekkelijke intro die je lezer nieuwsgierig maakt naar de mogelijkheden binnen jouw organisatie. 

👉 Benoem de voordelen en groeimogelijkheden van deze baan. Wat kan de sollicitant van jou verwachten? Welke voordelen biedt je hem of haar?

👉 Vergeet niet de bedrijfscultuur te belichten, want een potentiële kandidaat wil weten of hij/zij zich thuis gaat voelen in jouw organisatie. 

👉 Gebruik een actieve en duidelijke tone-of-voice, vermijd vakjargon en spreek de lezer persoonlijk aan. Dit vergroot de aantrekkingskracht van je vacaturetekst. 

👉 Wees eerlijk en transparant over wat je te bieden hebt. Geef heldere en realistische verwachtingen. Dit maakt je betrouwbaar en voorkomt teleurstellingen.

👉 Zorg ervoor dat de tekst scanbaar is en niet te lang. Gebruik bijvoorbeeld opsommingstekens, veel witregels en korte zinnen en alinea’s. 

👉 Benoem het salaris of een salarisindicatie. Dit zorgt niet alleen voor transparantie, maar komt ook geloofwaardig en professioneel over.

Aangename resultaten.

Horeca Olympics - campagne Buro Aangenaam voor De Boterlap Groep
Employer branding

Standaard? Daar houden we niet van bij Buro Aangenaam. Want je wilt immers opvallen als werkgever, toch? Zo bedachten we in samenwerking met Filmakers déze toffe campagne voor De Boterlap Groep.

LelyPharma - Buro Aangenaam - 2 operators
Employer branding

In minder dan een jaar tijd 256 kandidaten via Indeed en 282 sollicitaties via de website voor onder andere de functies operator, medewerker verpakken en weger/menger. In deze case lees je wat een sterke basis voor je werkgeversmerk, doorlopende contentmarketing, een parel van een bedrijfsvideo en een gerichte campagne kan opleveren. 

Atlas Power - Buro Aangenaam
Employer branding

‘Het interesseren van zonnepanelen monteurs voor de (toekomstige) Atlas Power Academy.’ Toen we deze vraag kregen, werkten we al ruim een half jaar met Atlas Power samen, omdat ze doorlopend monteurs zoeken. Maar deze vraag was grootser. De Atlas Power Academy bestond namelijk nog niet en moest nog gelanceerd worden.

KPA methodiek - Buro Aangenaam - Emie tekent hem uit

Kandidaten aantrekken is meer dan wervende vacatureteksten schrijven​.

En dan heb je eenmaal een goede vacaturetekst, maar toch blijven de sollicitaties uit… Dit kan frustrerend zijn. Om effectief te zijn, moet je ook nog zichtbaar zijn bij je doelgroep en consistent zijn in je boodschap.

Wees authentiek in je communicatie over je bedrijf en laat zien waarom jij de beste werkgever bent voor deze sollicitant. Wij hebben alle kennis in huis om online op te vallen, bijvoorbeeld door juiste social media kanalen te gebruiken en met advertenties te werken.

Maak gebruik van onze unieke KPA-methodiek

Met onze ruime ervaring in employer branding ontwikkelden we de KPA-methodiek. Deze methode combineert positionering, contentmarketing en gerichte campagnes om de waarden en cultuur van een werkgever authentiek te communiceren. Met de focus op meetbare KPI’s helpt deze aanpak bedrijven bij het opbouwen en versterken van hun employer brand via resultaatgerichte strategieën.

De KPA
methodiek.

Onze KPA methodiek is de basis voor onze werkzaamheden. We starten altijd met de kern, jouw organisatie. Deze positionering activeren door middel van creatieve contentmarketing en resultaatgerichte campagnemanagement.
buroaangenaam-kpa-v2
Naamloos-1-02
Kennismaken met Timo

Jouw employer branding maakt het verschil​.

Employer branding bouwt een positief werkgeversimago op om talent aan te trekken én te behouden. Dit omvat o.a. onderzoek en analyse, doelgroepidentificatie, positionering, storytelling, online zichtbaarheid, interne betrokkenheid en nog zoveel meer. En ja, vacaturemarketing is hier ook een belangrijk onderdeel van.

Vanuit strategische employer branding schrijf je vacatureteksten waarvan een geschikte kandidaat ‘aan’ gaat.

Aangenaam! 🤝🏼

Aangenaam, wij zijn jouw samenwerkingspartner in employer branding, contentmarketing en CEO-marketing. Wij helpen je bij het aantrekken van nieuwe medewerkers, het creëren van consistente, aantrekkelijke content en het vergroten van de zichtbaarheid van CEO’s, HR-managers en andere belangrijke personen binnen jouw organisatie. Laten we snel kennismaken en bespreken hoe we jou kunnen ondersteunen!

Projecten Buro Aangenaam

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Afspraak maken

Je kan ons mailen, bellen of WhatsAppen, maar het liefst drinken we gewoon een kop koffie met je.

Contactgegevens

info@buroaangenaam.nl

Harderwijkerweg 141
3852 AB Ermelo