Vacaturemarketing.

Vacatures vervullen met vacaturemarketing.

Ben je op zoek naar nieuwe medewerkers, maar lukt het je niet om op te vallen met jouw vacature? Of schrijf je al een tijdje vacatureteksten zonder gewenste resultaten? Vacaturemarketing is jouw oplossing. Je wilt natuurlijk effectief je vacatures vervullen door de juiste kandidaten aan te trekken. Een doordachte employer branding strategie is dan essentieel. Dit vormt de basis voor het binnenhalen van het gewenste talent voor jouw organisatie.

Wij helpen je een aantrekkelijk werkgeversmerk te creëren. Dit doen we met onder andere wervende vacatureteksten en vacaturecampagnes die toptalent aantrekken, effectieve content die de aandacht van de lezer vasthoudt en waardevolle bijdragen vanuit CEO-marketing

Employer branding - collega's in een organisatie binden

Val op als werkgever.

Opvallen tussen al die andere organisaties die óók nieuwe medewerkers zoeken. Dat doen we voor onze opdrachtgevers met opvallende vacatureteksten. Wat jij niet uniek vindt aan jouw organisatie is voor buitenstaanders misschien wél heel tof. Wij gaan op onderzoek uit in jouw organisatie.

De aanpak.

Dit onderzoek bestaat uit input verzamelen van de medewerkers. Wat maakt het nou zo leuk om bij jouw organisatie te werken? En wat niet? Ook dit is belangrijk om te weten om de juiste verwachtingen te scheppen. Dit vullen we aan met relevante trends uit de branche.  Deze input verwerken we in jouw vacatureteksten.

Dit levert het op.

Unieke vacatureteksten vallen op. Dat is wat je wilt, toch? Maar dit is niet het enige, want de hele pagina moet kloppen. Van de gebruiksvriendelijkheid tot de snelheid én de inhoud van het sollicitatieformulier. Wij kijken van A tot Z mee, zodat alles klopt en het de kandidaat zo eenvoudig mogelijk wordt gemaakt om bij jou te solliciteren.

KPA methodiek - Buro Aangenaam - Emie tekent hem uit

Zo gaan wij te werk.

We bepalen jouw onderscheidende kracht ten opzichte van al die organisaties die óók nieuwe medewerkers zoeken. Vervolgens (her)schrijven we de vacatures zodat ze inspelen op de interesses en waarden van de nieuwe medewerkers. Daarnaast zorgen we voor effectieve en opvallende content als extra bewijslast voor jouw werkgeversmerk, zoals blogs en inkijkjes op de werkvloer. 

Zijn we er dan? Nee, nog niet! Om de vacatures te vervullen zetten we vacaturemarketing in. Zo creëren we bereik en vallen we op onder de juiste doelgroep. En nee, dat zijn niet enkel werkzoekenden, maar juist ook de mensen die niet zelf zoeken, maar wel openstaan voor nieuwe kansen. 

Wij sturen niet op grote aantallen sollicitanten. Klinkt misschien gek, maar dat is het niet. Liever vijf goede sollicitanten op een functie, dan twintig matige sollicitanten die niet bij de functie passen. Doordat het werkgeversmerk goed gepositioneerd wordt, geeft dit de bestaande medewerkers ook een motivatie-impuls. Een extra plus!

De KPA
methodiek.

Onze KPA methodiek is de basis voor onze werkzaamheden. We starten altijd met de kern, jouw organisatie. Deze positionering activeren we door middel van vacaturemarketing. Oftewel, creatieve contentmarketing en resultaatgerichte campagnemanagement. 

buroaangenaam-kpa-v2
Naamloos-1-02
Employer branding - Buro Aangenaam - twee collega's

Het houdt niet op bij vacaturemarketing.

Om effectief te zijn moet je zichtbaar zijn bij je doelgroep en consistent zijn in je boodschap. Wat je doelstelling ook is. Dit doen we door middel van contentmarketing en CEO-marketing

Contentmarketing heeft een grote impact op onder andere het aantrekken van kandidaten, het vergroten van naamsbekendheid en het aantrekken van leads. Stel de doelstelling is het aantrekken van kandidaten, hoe leuk is het dan om te communiceren over die ene collega die al 20 jaar werkzaam is binnen de organisatie? En vooral, hoe leuk is het voor potentiële kandidaten om deze verhalen te lezen? Dit zijn zaken die medewerkers als vanzelfsprekend zien, maar juist mooi zijn om naar buiten te brengen en een positieve indruk bij kandidaten achterlaten. 

Ook CEO-marketing zorgt voor meer zichtbaarheid voor zowel jou als voor je organisatie. Het versterkt je (persoonlijke) merk en daarnaast leidt het tot: leads, kandidaten, likes, volgers, zichtbaarheid binnen je netwerk en/of bereik.

Benieuwd hoe wij dit aanpakken bij onze opdrachtgevers en wat het heeft opgeleverd? Je leest het in de onderstaande cases.

Aangename resultaten.

Werken bij McDonald's - Buro Aangenaam
ContentmarketingEmployer branding

Door continu aanwezig te zijn met contentmarketing is McDonald’s Harderwijk, Nijkerk, Ermelo en Bataviastad constant zichtbaar via Meta en Snapchat, onder de juiste doelgroep en is er een vrij constante stroom aan sollicitanten. Content waar de doelgroep content mee is dus.

Horeca Olympics - campagne Buro Aangenaam voor De Boterlap Groep
Employer branding

Standaard? Daar houden we niet van bij Buro Aangenaam. Want je wilt immers opvallen als werkgever, toch? Zo bedachten we in samenwerking met Filmakers déze toffe campagne voor De Boterlap Groep.

LelyPharma - Buro Aangenaam - 2 operators
Employer branding

In minder dan een jaar tijd 256 kandidaten via Indeed en 282 sollicitaties via de website voor onder andere de functies operator, medewerker verpakken en weger/menger. In deze case lees je wat een sterke basis voor je werkgeversmerk, doorlopende contentmarketing, een parel van een bedrijfsvideo en een gerichte campagne kan opleveren. 

Zo schrijf je een wervende vacaturetekst.

Een wervende vacaturetekst is meer dan een opsomming van taken en vereisten. Het is een uitnodigende tekst die een kijkje geeft in jouw bedrijfscultuur. En – dit is echt super belangrijk – de lezer antwoord geeft op de vraag: ‘What’s in it for me?’

Benieuwd hoe je dit aanpakt? Download het onderstaande template voor een voorbeeld van zo’n vacature en handige tips & tricks.

Spotify Ads - Buro Aangenaam
Employer branding - Buro Aangenaam - twee collega's

Aangenaam Inspiratie-mail.

Op de hoogte blijven van alle trends omtrent employer branding, contentmarketing en CEO-marketing? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Hierin lees je onder andere waardevolle tips, cases, trends en blogs die betrekking hebben op het vakgebied.

Aangenaam! 🤝🏼

Aangenaam, wij zijn jouw samenwerkingspartner in employer branding, contentmarketing en CEO-marketing. Wij helpen je bij het aantrekken van nieuwe medewerkers, het creëren van consistente, aantrekkelijke content en het vergroten van de zichtbaarheid van CEO’s, HR-managers en andere belangrijke personen binnen jouw organisatie. Jouw vacaturemarketing uitbesteden? Schakel een vacaturemarketingbureau in! Laten we snel kennismaken en bespreken hoe we je hiermee kunnen ondersteunen.
Projecten Buro Aangenaam

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Afspraak maken

Je kan ons mailen, bellen of WhatsAppen, maar het liefst drinken we gewoon een kop koffie met je.

Contactgegevens

info@buroaangenaam.nl

Harderwijkerweg 141
3852 AB Ermelo